Terug

Afas: de hemel ingeprezen

In zijn wekelijkse nieuwsbrief maakt analist Adriaan Meij gewag van opnieuw een superieur jaar voor Afas Software. Jammer genoeg worden de resultaten zelf niet genoemd, maar afgaand op de resultaten van de afgelopen jaren zal het ook in 2018 wel weer goed verlopen zijn. (update: het op 22 januari vrijgegeven jaarverslag vermeldt een groei van 17 procent tot ruim €141 miljoen en een nettowinst van bijna €55 miljoen.)  Toegegeven, geen ander Nederlands softwarebedrijf komt ook maar enigszins in de buurt van een dergelijke performance.

Maar toch blijft het opletten geblazen, zeker als je zo opgehemeld wordt, zoals Adriaan Meij doet. Wat mij betreft mag het wel een tandje minder. Ik moet terug denken aan de jubelverhalen over het toenmalige Baan Company, nu ruim 20 jaar geleden. Ook toen leken de bomen tot in de hemel te groeien. En we weten hoe deze ballon leeggelopen is. Overigens zijn er de nodige overeenkomsten tussen de (toenmalige) waarden van beide softwarebedrijven, maar dat terzijde.

Adriaan Meij ziet Afas in 10 jaar autonoom doorgroeien tot €500 miljoen. Dat lijkt me een tikkeltje overdreven, vooral omdat Afas nog nauwelijks omzet buiten Nederland boekt. De tijd zal het leren.

Bronbericht

De Nederlandse familieonderneming op het gebied van financiële software AFAS heeft opnieuw een succesvol jaar achter de rug, zo blijkt uit het al geautoriseerde jaarverslag 2018. AFAS is in 2018 overladen met prijzen, waaronder de Koning Willem 1 prijs voor superieur ondernemerschap. Om die reden zal Koningin Máxima de onderneming in 2019 bezoeken.

Bron

AME Research, 20 januari 2019

Auteur

Nederlandse Software