Terug

Exact Online neemt Unit4 Bedrijfssoftware Over

exact hoofdkantoor delft

Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, kondigt de acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware aan, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, MKB- en grootzakelijke markt in Nederland en België bedient. De overname brengt twee toonaangevende Nederlandse spelers op het gebied van bedrijfssoftware bij elkaar. De overname moet nog worden goedgekeurd door de antitrustautoriteiten en is voorgelegd aan de ondernemingsraad.

Verrijking van het aanbod

Met de toevoeging van het portfolio aan softwareproducten van Unit4 Bedrijfssoftware biedt Exact een complete end-to-end suite van financiele- en HR- software voor het MKB en zijn accountants. Unit4 Bedrijfssoftware vormt een perfecte aanvulling op Exact’s portfolio, met de toevoeging van Boekhoud Gemak, Rapportage Gemak, Fiscaal Gemak, Werkprogramma Gemak, Communicatie Gemak, HR & Salaris Gemak en Kantoor Gemak. In België zal de boekhoudsoftware Venice het aanbod van Exact verrijken. Bij Unit4 Bedrijfssoftware werken 268 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en Brugge (België).

Focus op de Benelux

Phill Robinson, CEO bij Exact: “Exact en Unit4 Bedrijfssoftware, allebei softwarebedrijven uit de Benelux, bedienen al jaren lokale MKB- en accountancy-klanten. Beiden zitten diepgeworteld in de unieke cultuur, taal, de manier van zakendoen en wettelijke eisen van de lokale bedrijven die ze bedienen. Deze samenvoeging creëert een lokale koploper die de meest geavanceerde en complete suite van cloud-oplossingen voor het MKB en accountantskantoren aanbiedt. De acquisitie past binnen onze strategie om groei te realiseren via een krachtige combinatie van organische doorontwikkeling en de integratie van overgenomen producten.”

Herman de Jonge, CEO bij Unit4 Bedrijfssoftware: “De afgelopen twee jaren hebben we ons productportfolio serieus versterkt en ook naar de cloud gebracht. Dit heeft geleid tot een versnelde groei in omzet en marktaandeel. Ik ben ontzettend trots dat dit door Exact is onderkend en verheugd dat wij nu onderdeel worden van Exact. Ik meen dat wij, met de positie van Exact in het MKB en de combinatie van ons beider portfolio, een onderneming vormen die onze klanten in het MKB en de Accountancy een optimale totaaloplossing kan bieden. In Exact zie ik dezelfde focus en aandacht voor innovatie die er voor zullen zorgen dat wij kunnen voortborduren op ons succces.”

Mike Ettling, CEO bij Unit4: “Onze in 2018 aangekondigde strategie om de MKB en accountancy activiteiten in de Benelux onder te brengen in Unit4 Bedrijfssoftware is succesvol gebleken. Unit4 Bedrijfssoftware is snel gegroeid en heeft zijn positie in de Benelux-markt versterkt. Vandaag kondigen we de verkoop van Unit4 Bedrijfssoftware aan Exact aan. We geloven dat de strategische match met Exact heel goed is. Ik wens Exact en het team van Unit4 Bedrijfssoftware heel veel succes met hun gezamenlijke toekomst.”

Over Unit4 Bedrijfssoftware

Unit4 Bedrijfssoftware is in 2019 ontstaan uit de samenvoeging van een vijftal Lines of Business binnen Unit4. De historie van deze Lines of Business gaat tot 40 jaar terug. Door die jaren heen is Unit4 Bedrijfssoftware de leidende leverancier van geïntegreerde software voor de accountancy en financiële software voor het MKB geworden.

Het portfolio voor accountancy omvat naast software voor financieel management ook applicaties voor fiscaal, jaarrekening, audit, HR/Payroll en CRM. In de afgelopen jaren heeft Unit4 Bedrijfssoftware zijn producten gemigreerd naar de cloud. De overname van Fiscaal Gemak in 2019 heeft de positie van Unit4 Bedrijfssoftware in de accountancy tot marktleider gemaakt. Unit4 Bedrijfssoftware is actief in de Benelux en heeft vestigingen in Utrecht (hoofdkantoor), Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en Brugge (BE).

Bronbericht

Exact Online neemt Unit4 Bedrijfssoftware Over - Alles over deze overname van Exact Online in betrekking met Unit4 Bedrijfssoftware | Dutch Software

Auteur

Nederlandse Software