Terug

Energy21

Sinds 1997 is Energy21 (voorheen GEN Group) een vooraanstaand expert in de energiesector. Wij leveren innovatieve software en bieden diensten voor het optimaliseren en beheren van bedrijfsprocessen. Onze klanten zijn traditionele en innovatieve energieleveranciers, PV partijen, energie-inkopers en traders, netbeheerders en grootverbruikers. Zowel in Nederland als internationaal.

Producten

EBASE

EBASE is een datamanagement- en risicobeheerssysteem waarmee u grote hoeveelheden energie-gerelateerde data kunt opslaan, analyseren, bewerken, interpreteren en beschikbaar stellen. Het EBASE platform is als geen ander in staat om data-intensieve bedrijfsprocessen te automatiseren en complexe business rules, datastructuren en workflows te modelleren.

EBASE is een krachtige en uitgebreide oplossing voor de opslag, analyse, prognose, manipulatie en interpretatie van grote hoeveelheden energie-gerelateerde data.

Het EBASE platform biedt een solide basis voor alle Energy21 diensten met functionaliteiten voor Time Series Management, Energy Data Management, Portfolio Management, Energy Messaging, Energy Demand Forecasting, Balancing, Nomination, Settlement en Analysis.

www.energy21.nl/diensten/ebase

VALTAA

VALTAA is er voor energieleveranciers in het zakelijke marktsegment. De online dienst ondersteunt alle benodigde administratieve processen, is workflow gedreven en bewaakt per proces en per gebruiker de uit te voeren taken. Een geïntegreerd klantportaal voor de communicatie met de klant is ook beschikbaar.

VALTAA is een 24/7 online service met een abonnement dat per maand en per aansluiting de geleverde dienst verrekent. De kosten per aansluiting zijn vooraf bekend en groeien mee met de omvang van het klantenportfolio van de energieleverancier.

Operationele zaken verlopen met VALTAA vlekkeloos door de verregaande standaardisatie en automatisering van de primaire leveranciersprocessen (lead-to-contract, contract-to-bill en bill-to-cash). VALTAA biedt een standaard in de energiebranche op basis van het operational excellence principe. Met VALTAA kunnen energieleveranciers zich toeleggen op differentiatie in dienstverlening. VALTAA werkt naadloos samen met diverse (o.a. financiële en administratieve) randsystemen.

Operational excellence is een voorwaarde voor het beheersen van cost-to-serve van de klant. VALTAA voorziet energieleveranciers van een end-to-end oplossing en is direct in gebruik te nemen. Als optie biedt Energy21 operationele ondersteuning (bemensing), bijvoorbeeld om pieken in het facturatieproces op te vangen. Voor het werken met VALTAA is alléén internettoegang vereist. In-huis technologie en een kantoor voor de benodigde medewerkers zijn niet nodig.

De energiemarkt is continu in beweging. Met VALTAA biedt Energy21 een online dienst die altijd marktconform is. Per land ondersteunen én onderhouden we het geldende marktprocesmodel en de marktcommunicatie.

www.energy21.nl/diensten/valtaa

VIRTAA

VIRTAA is een online dienst die alle data levert om energie opwek en –afname optimaal te plannen. Levering van passief en/of tertiair regelvermogen is vooral een lucratieve business kans voor eigenaren van installaties en portfolio aggregaten.

VIRTAA is een 24/7 online platform met een abonnement dat per MW (= totale som aansluitcapaciteit van het klantportfolio) per maand de geleverde dienst verrekent. De kosten per MW zijn dus vooraf bekend.

VIRTAA geeft met slimme prijsforecasts inzicht in de te verwachten ontwikkelingen op de day-ahead en intraday elektriciteitsmarkten. De prijsontwikkelingen op de energiemarkten maken het voor steeds meer partijen aantrekkelijk om zelf het heft in handen te nemen. Momenten waarop de prijs van elektriciteit nul nadert nemen toe, net als de momenten waarop vermogen in de markt schaars en duur is. Het wordt dus steeds lucratiever om te beschikken over flexibel opwek- als afnamevermogen. Wij geloven dat een geliberaliseerde energiemarkt transparant moet zijn.

www.energy21.nl/diensten/virtaa

Contact

Orteliuslaan 893
3528 BE Utrecht
030 6706660

Opgericht in 1997
FTE: 21 tot 50

Type software

  • Kennis & Communicatie
  • Master Data Management (MDM)
  • Planning
  • Procurement

Sector

  • Energie & Milieu

Gevestigd in

  • Nederland
  • Portugal