Terug

Pulse Business Solutions

Pulse Business Solutions is de specialist op de Nederlandse ERP-markt voor productie-, handel- en retailbedrijven. Met haar hoge kennisniveau, ongeëvenaarde klanttevredenheid en partnernetwerk levert Pulse de juiste ingrediënten voor succesvolle implementatieprojecten van Microsoft Dynamics AX in de branches Bouw, Bouwtoelevering, Metaalproducten, Machinebouw & Apparatenbouw, Kunststof, Retail en Groothandel. Ruim 140 specialisten werken aan internationale projecten vanuit de twee kantoren in Venlo en Deventer. Pulse maakt deel uit van de prestigieuze President’s club en Inner Circle van Microsoft.

Producten

Metaalbalans

De metaalindustrie is continu in beweging en dat vraagt om snelle respons van leveranciers in de branche. Je wilt hierbij niet gehinderd worden door wet- en regelgeving, maar je administratie moet te allen tijde op orde zijn. Voor je eigen overzicht, maar ook voor onderbouwing naar de accountant en de belastingdienst. Metaalbalans van Pulse combineert het praktische met het noodzakelijke in deze onmisbare oplossing voor de metaalbranche. Het geeft je een sluitend voorraadoverzicht, waarmee je kunt aantonen dat er geen fraude of verkoop buiten de boekhouding plaatsvindt.

www.pulse.nl/portfolio-items/metaalbalans/

Product Data Connector (PDC)

Het vakmanschap van je bedrijf borg je in een PDM/ PLM systeem. De processen van je bedrijf borg je in een ERP systeem. Dat is de basisgedachte achter de Product Data Connector (PDC). PDC verbindt twee werelden binnen een bedrijf, waardoor het intern makkelijker wordt om samen te werken aan complexe en samengestelde producten. Het verkort de time to market door engineering en de operationele processen samen te brengen. Dat maakt je als bedrijf wendbaar en flexibel.

Leveranciers van samengestelde producten doen in toenemende mate een beroep op PDM/PLM (Product Data/Lifecycle Management) systemen. Belangrijk is dat de ontwerpen, werktekeningen en stuklijsten vanuit deze PDM/PLM systemen beschikbaar komen voor de operationele processen die door Dynamics AX ondersteund worden.

Door gebruik te maken van Product Data Connector kan dit gerealiseerd worden. Met de generieke koppeling op basis van XML berichten kan Product Data Connector voor elk PDM/PLM systeem een passende integratie met Dynamics AX realiseren.

www.pulse.nl/portfolio-items/pdc/

Project Relationship Management (PRM)

De prijs van een product is sinds jaar en dag één van de cruciale onderdelen. Die druk wordt nog steeds groter. Het is dan ook geen wonder dat – zeker bij complexe projecten – voor grondstoffen en materialen diverse prijzen opgevraagd worden bij leveranciers. Dit kan betekenen dat je als leverancier van drie verschillende aannemers een offerteaanvraag ontvangt, voor hetzelfde project. De opdrachtgever van dat project heeft namelijk zijn vraag óók bij drie aannemers ‘uitgezet’. Behandel je deze aanvragen per aannemer of is het verstandiger de aanvragen van de projectmatige kant te benaderen? Project Relationship Management (PRM) gaat uit – en het woord zegt het al – van de projectbenadering. En dat is logisch, want de voordelen zijn groot en duidelijk.

www.pulse.nl/portfolio-items/prm/

Product Informatie Management (PIM)

Het klinkt eenvoudig: het up to date houden van je productgegevens en het importeren van je leveranciersinformatie. Het kan echter behoorlijk ‘boemerangen’ als je niet de juiste systemen en processen gebruikt. Wanneer je je beleid wilt bouwen op slimme beslissingen en doordachte keuzes dan is grondig Product Informatie Management cruciaal. Het is daarom van groot belang solide informatiebeheer te ontwikkelen en te onderhouden. De basis ligt bij het efficiënt verkrijgen, beheren en distribueren van de oorspronkelijke productinformatie door de hele organisatie. Wanneer dat goed gebeurt loopt alles soepel, zo niet dan is de schade direct groot.

Om door de hele organisatie en via alle distributiekanalen productinformatie te leveren, moet je informatie centraal bundelen, corrigeren en actualiseren. Geen geringe taak want productinfo bestaat vaak uit talloze eigenschappen, bergen relaties en miljoenen bestanden. Het is daarmee integraal deel van directe en succesvolle zakelijke contacten. Gun je organisatie een centrale databank voor alle product geassocieerde gegevens. Eén versie van de waarheid voor je product master data.

www.pulse.nl/portfolio-items/pim/

Product Data Management (PDM)

Wanneer je actief bent in de ontwikkeling van producten is het zinvol om je te verdiepen in het nut en de noodzaak van PLM- en PDM-systemen. Voor we daar iets zinnigs over kunnen zeggen, is het wellicht verstandig om eerst het verschil tussen beide benaderingen uit te leggen. Samengevat is PDM (Product Data Management) het beheer van product data en PLM (Product Lifecycle Management) de meer strategische aanpak van de levenscyclus van een product. Het is dan ook logisch dat PDM altijd onderdeel is van PLM. Een ander voor de hand liggend verschil tussen deze twee is de complexiteit en het bijkomende kostenplaatje.

PDM houdt zich direct bezig met het beheren en toegankelijk maken van specifieke productgegevens: productnummer, productomschrijving, toeleverancier, maatvoering, kosten en bijvoorbeeld CAD-tekeningen. Alle gegevens bij de hand, iedereen werkt op dezelfde pagina, er gaat geen tijd verloren met zoekwerk, productiviteit groeit door hergebruik van ontwerpgegevens en de samenwerking wordt hechter.

PLM benadert een product vanuit zijn levenscyclus, totaal dus. Een strategische aanpak die gericht is op verhoging van productiviteit en versnelling van het ontwikkelingsproces. PLM legt de link tussen mens, gegevens, processen en machines en bouwt daarmee een stevige, informatieve ruggengraat voor je bedrijf.

PLM-oplossingen worden door hun bedrijfsbrede karakter vaak toegepast door grote organisaties. Het beslaat vaak veel afdelingen als engineering, verkoop, inkoop, productie en logistiek en verbindt ook diverse vestigingen van een bedrijf. Een PLM-oplossing is vaak een mix van ERP, SCM, CRM en ALM.

www.pulse.nl/portfolio-items/pdm-plm/

Production Tool Management

Of het nu eenvoudige of complexe, kostbare of wat goedkopere, grote of kleine gereedschappen betreft: ze hebben aandacht nodig. De productie is ervan afhankelijk en het is nuttig om te weten wat ze presteren, welk product ze maken of ze onderhoud nodig hebben en waarvoor ze straks gebruikt gaan worden. Die kennis is vanzelfsprekend erg handig voor de planning van machines en productielijnen, maar je voorkomt ook veel problemen als je slijtage en down time voorblijft. Production Tool Management is een belangrijk middel om je gereedschap fit te houden.

Production Tool Management is toegespitst op intensieve industrie waar veel specialistisch gereedschap gebruikt wordt, zoals spuitgieten. De master data modules die het systeem gebruikt duiken ook op in andere industrieën waar gereedschappen en machines toegepast worden. Met deze module beheer je zorgeloos je gereedschap. Je kunt het gereedschap toewijzen aan een product en je kunt ook nog een ‘crossreference’ creëren. Daarnaast kun je de prestaties monitoren en je kunt de productie vergelijken met de planning. De module activiteiten manager hangt een onderhoudsplan met eventuele reparatie aan het gereedschap. Dit kan gebeuren tijdens de productieplanning en indien nodig word je gewaarschuwd.

www.pulse.nl/portfolio-items/tool-management/

Service Management

Een planner moet met steeds meer zaken rekening houden. Vroeger ging het om mensen en materialen, maar nu spelen er veel meer zaken mee. Denk aan externe voorraadlocaties, dynamische aanlevertijden, een flexibele schil van medewerkers en toenemende eisen van je klanten. Service Management werkt volledig geïntegreerd met AX en geeft een planner één totaaloverzicht in alle zaken die bij het plannen nodig zijn.

Service Management is het ultieme planbord dat gevoed wordt met de data uit je AX- systeem. Vanuit deze oplossing plan je moeiteloos je mensen, hou je rekening met externe levertijden en definieer je vooraf welke service verzoeken declarabel zijn. Aparte overzicht- en planlijsten behoren hiermee definitief tot het verleden. Je zou kunnen zeggen dat Service Management de spin in het web is tussen inkoop, verkoop, service, voorraad en finance.

www.pulse.nl/portfolio-items/service-management/

Smart Logistics

Transport tussen producent, magazijn, leverancier en consument wordt steeds belangrijker. De snelheid, de betrouwbaarheid en uiteraard het kostenplaatje van bezorging krijgen een steeds prominentere plaats in het karakter van een product. Diversiteit, kwantiteit en kwaliteit van aanbieders groeit en voor jou wordt de keuze telkens ingewikkelder. Door dit traject goed op de rit te zetten, neem je een voorsprong op de concurrent. Je wilt overzicht over je zendingen, controle op je kosten en inzicht in je transportprestaties. Je wilt ook veilig boeken, wereldwijd en flexibel. Je wilt Smart Logistics.

Voor Pulse bestaat Smart Logistics uit twee componenten; het ‘eigen’ platform in AX Dynamics waarmee je gemakkelijk koppelt aan externe transportoplossingen en Transsmart, een geheel geautomatiseerde transportoplossing die op basis van prijs, beschikbaarheid en andere opties de beste transporteur kiest. Vervolgens wordt het transport van je pakketten of pallets automatisch geregeld. Met de combinatie van Transsmart voor AX is Pulse een unieke aanbieder.

www.pulse.nl/portfolio-items/smart-logistics/

Expeditie Documenten

Als je met (internationaal) vervoer te maken hebt, dan ben je bekend met de benodigde expeditie- en douanedocumenten. Door de oplossing Expeditie Documenten is zelf invullen of uitbesteden verleden tijd. Deze oplossing neemt namelijk de functie van invullen van de vrachtbrief van jou over, rechtstreeks op de lay-out van de expeditie- en douanedocumenten. Je hoeft alleen nog een printopdracht te geven om het fysieke expeditie document in handen te krijgen.

In het geval van monsterzendingen, zichtzendingen of niet-product gerelateerde zendingen biedt de oplossing functionaliteit om zonder logistiek proces de benodigde expeditie- en douanedocumenten te creëren.

Het handmatig overnemen van alle relevante gegevens van de pakbonnen op het expeditie document is een tijdrovende en foutgevoelige klus. Daarnaast is het ook nog eens dubbel werk. De informatie die op het douanedocument dient te staan is immers al bekend in ERP. Met Expeditie Documenten genereer je expeditie- en douanedocumenten vanuit Microsoft Dynamics AX.

www.pulse.nl/portfolio-items/expeditie-documenten/

Vendor Management

Was het in het verleden niet mogelijk om leveranciers te confronteren met prestaties, Vendor Management brengt verandering. Je wilt weten of je leveranciers betrouwbaar zijn in kwaliteit, levering en prijs. Leveren ze op tijd? Leveren ze alles in één keer? Factureren ze conform afspraak? Over het algemeen weet je welke leveranciers naar tevredenheid handelen. Het is de informatie die je ‘in je hoofd hebt’: de beoordeling op basis van jouw mening en ervaring. Vendor Management is de oplossing om je onderbuik gevoel om te zetten in objectieve cijfers.

Vendor Management is de oplossing die van data informatie maakt. Je bepaalt zelf de criteria waarop je de leveranciers wilt beoordelen. Gebruik deze beoordelingen tijdens onderhandelingen om samen met leveranciers tot een betere performance te komen. Leveranciers die voldoen, dragen immers bij aan de kwaliteit van je product en aan de tevredenheid van je klanten. Oftewel: aan het succes van het bedrijf. Rangschikking is mogelijk op leveranciers-, inkooporder- en artikelniveau. Dankzij  filter-functionaliteit zoom je eenvoudig in op leveranciers, verkooporders en verkooporderregels. Overigens niet alleen met de orders die je vanaf het moment van ingebruikname invoert, maar met je hele orderhistorie. Je kunt er direct je voordeel mee doen!

www.pulse.nl/portfolio-items/vendor-management/

Contact

Noorderpoort 21
5916 PJ Venlo
088 4242828

Opgericht in 1986
FTE: 101 tot 500

Type software

  • Accounting & Finance
  • Customer Relationship Management (CRM)
  • Enterprise Resource Planning (ERP)

Sectoren

  • Automotive
  • Bouw
  • Groothandel
  • Productie
  • Retail

Gevestigd in

  • Nederland