Terug

Sofon

Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Solutions. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten leveren, zoals Philips Healthcare, Ricoh en Aebi Schmidt. Sofon heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de VS en ondersteunt klanten in meer dan 50 landen.

Producten

Sofon Guided Solutions

Sofon Guided Solutions wordt ingezet voor uiteenlopende toepassingen. Deze toepassingen hebben vrijwel altijd betrekking op het klantspecifieke verkoopproces. In het bijzonder op het verbeteren van die processen die te maken hebben met het maken van afspraken tussen u en uw klanten. Daarbij spelen offertes, contracten en orders en de daarin vastgelegde condities een centrale rol.

Omdat Sofon Guided Solutions generiek is opgezet, kan het zonder maatwerk worden gebruikt voor het realiseren van sterk uiteenlopende oplossingen, variërend van offertegeneratie tot contractmanagement. Hierbij ondersteunt Sofon zowel het verkoopproces als de inhoud ervan.

Sofon Guided Solutions is ontwikkeld met als doel om de gebruiker zelf in de gelegenheid te stellen de software in te richten en te modelleren. Dit voorkomt maatwerk: alle Sofon-gebruikers werken met dezelfde standaard software. Een implementatie is daarom met minimale consultancy-ondersteuning te realiseren. En ook na jaren van gebruik blijft de software steeds aanpasbaar, zodat het de steeds veranderende business-eisen blijft ondersteunen. Zonder conversies, maatwerk of langdurige consultancy.

www.sofon.com/en

Sofon Studio

Sofon Studio is de beheermodule voor alle informatie die in de andere Sofon-modules wordt gebruikt. Deze informatie – waaronder prijzen, teksten, illustraties, configuratie- en calculatie-, visualisatie- en fiatteringsregels – wordt overzichtelijk en eenvoudig opgeslagen in modellen. Deze bepalen hoe de Sofon-software zich gedraagt in uw individuele situatie. De modellen in Sofon Studio worden onderhouden door uw eigen business experts.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Proposal Organizer

Sofon Proposal Organizer is de module waarmee u eenvoudig en snel complete en foutloze offertes, orders, contracten en andere verkoopdocumenten samenstelt. Sofon Proposal Organizer ondersteunt behoefteanalyse, productselectie, sales- en productconfiguratie, calculatie, pricing, visualisatie, stuklijst- en routinggeneratie, documentgeneratie en offerterapportage. Ook ondersteunt Sofon Proposal Organizer de correcte afwikkeling van het offerteproces met behulp van onder meer versiebeheer en fiattering.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Concept Designer

Sofon Concept Designer stelt gebruikers in staat een schema te tekenen met behulp van objecten, die samen een werkende oplossing vormen. De gekozen objecten kunnen vervolgens elk afzonderlijk en in onderling verband worden geconfigureerd in Sofon Proposal Organizer.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon 3D Layout Designer

Sofon 3D Layout Designer biedt de mogelijkheid driedimensionale ruimten te tekenen, voorzien van ramen, deuren en obstakels. Vervolgens kunnen in de ruimte al dan niet schaalbare objecten worden geplaatst, die samen een oplossing vormen. De gekozen objecten kunnen vervolgens elk afzonderlijk en in onderling verband worden geconfigureerd in Sofon Proposal Organizer.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Enterprise Product And Lifecycle Manager

Sofon Enterprise Product And Lifecycle Manager is dè oplossing voor het beheren van producten die worden geproduceerd in meerdere fabrieken en met lokalisaties worden aangeboden in verschillende markten via een direct en indirect verkoopkanaal.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon RFP Calculator

Sofon RFP Calculator is een extentie van Sofon Proposal Organizer voor het afhandelen van ‘Requests For Proposal’ (RFP’s). Dit betreft bewaking van deadlines, het verdelen van taken, het matchen van het gevraagde met beschikbare items, het configureren van beschikbare items, calculatie, margebewaking, het beantwoorden van vragen en het genereren van het offertedocument.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Approval Portal

Sofon Approval Portal biedt geavanceerde functies voor het fiatteren van offertes en orders, op basis van vooraf vastgestelde financiële, commerciële of technische regels. Sofon Proposal Organizer biedt basisfuncties voor fiattering. Sofon Approval Portal is relevant als sprake is van fiattering door meerdere personen, eventueel op meerdere niveaus. Verder biedt Sofon Approval Portal onder meer fiatteringsrapportage en deadlinebewaking.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Sales Configurator

Sofon Sales Configurator biedt een subset van de functies van Sofon Proposal Organizer. Sofon Sales Configurator wordt ingezet als add-on voor ERP- of CRM-systemen Daarnaast is Sofon Web Sales Configurator een krachtige configurator en offertegenerator in een website of portal. Hiermee biedt u uw dealers of klanten de mogelijkheid zelf offertes en orders te genereren die, indien gewenst, door uw ERP- of CRM-systeem worden verwerkt. De interface van Sofon Web Sales Configurator kan klantspecifiek worden aangepast aan de look & feel van uw website of portal. Beschikt u niet over een dealer- of klantenportal, dan wordt deze door Sofon voor u opgezet.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Sales Organizer

Sofon Sales Organizer biedt alle functionaliteit die u mag verwachten van een robuust CRM-systeem voor klantordergestuurde bedrijven. U heeft de mogelijkheid om meer complexe en klantspecifieke schermafhandeling te ondersteunen met Sofon-modellen. Bijvoorbeeld voor leadkwalificatie, opportunity-analyse of het afhandelen van service calls op basis van een call script. Beschikt u al over een CRM-systeem of geeft u de voorkeur aan een ander CRM-systeem? Dan zijn de overige Sofon-modules daar eenvoudig mee te integreren en is Sofon Sales Organizer voor u niet van toepassing.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Connect

Sofon Connect zorgt voor de integratie van Sofon Guided Solutions met andere software, zoals ERP, CRM, CAD en PDM. Voor een groot aantal pakketten zijn Connectors beschikbaar. Deze vormen, in combinatie met Sofon Connect, de basis voor een goede koppeling met uw bestaande software.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Sofon Resource Estimator

Sofon Resource Estimator biedt u in box charts, staafdiagrammen en grafieken in één overzicht de financiële haalbaarheid van een project. Met deze informatie kunt u uitgebreide analyses voor de projectplanning maken. Op het tijdspad staan toekomstige mijlpalen en ziet u welke acties u moet ondernemen. Op basis van deze gegevens stelt u een op maat gemaakte offerte op, gegenereerd uit de Sofon Proposal Organiser. Ook andere CRM- en ERP-pakketten, zoals SAP, sluiten goed aan op dit systeem.

www.sofon.com/nl/solutions/producten

Contact

Ekkersrijt 5214
5692 EG Son
040 2677199

Opgericht in 1998
FTE: 21 tot 50

VC

Type software

 • Business Process Management (BPM)
 • Document Management
 • Kennis & Communicatie

Sectoren

 • Financiële dienstverlening
 • Information Technology
 • Niet-sectorspecifiek
 • Productie
 • Telecom
 • Zakelijke dienstverlening

Gevestigd in

 • België
 • Duitsland
 • Nederland