Terug

Ontdek de Top Nederlandse Softwarebedrijven

Nederland staat bekend om zijn innovatieve en vooruitstrevende technologiebedrijven, en de softwaresector vormt daarbij geen uitzondering. Hier zijn enkele van de meest prominente Nederlandse softwarebedrijven die wereldwijd naam hebben gemaakt:

 1. Adyen: Het Amsterdamse bedrijf Adyen is een wereldwijd betalingsplatform dat online betalingsverwerking biedt voor bedrijven van elke omvang. Het staat bekend om zijn geavanceerde technologie en brede scala aan betalingsmogelijkheden.
 2. Booking.com: Booking.com, ook gevestigd in Amsterdam, is een van ’s werelds grootste online reisbureaus. Het platform biedt een uitgebreide selectie van accommodaties, vluchten en autoverhuur over de hele wereld.
 3. TomTom: TomTom is een toonaangevend bedrijf op het gebied van navigatie- en kaarttechnologieën. Het is vooral bekend van zijn navigatiesystemen en kaartdiensten, die wereldwijd worden gebruikt in auto’s, smartphones en andere apparaten.
 4. Exact: Exact biedt bedrijfssoftware voor financiële en boekhoudkundige doeleinden, evenals voor projectmanagement en CRM. Het bedrijf bedient klanten over de hele wereld, variërend van kleine bedrijven tot grote multinationals.
 5. WeTransfer: WeTransfer is een online platform voor het verzenden en delen van grote bestanden. Het platform is wereldwijd populair geworden vanwege zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, waardoor gebruikers gemakkelijk grote bestanden kunnen verzenden zonder gedoe.

Deze Nederlandse softwarebedrijven hebben zich bewezen als leiders in hun respectievelijke domeinen en blijven wereldwijd impact maken met hun innovatieve technologieën en oplossingen.

Zo kom je als startend softwarebedrijf op deze lijst

Natuurlijk, hier is een directere versie:

 1. Vind een probleem: Ontdek een behoefte in de markt die nog niet wordt vervuld door bestaande software.
 2. Bouw een oplossing: Ontwikkel een unieke softwareoplossing die inspeelt op dat probleem.
 3. Test je product: Laat potentiële klanten je product testen en verzamel feedback om het te verbeteren.
 4. Bouw je merk op: Creëer een sterke merkidentiteit die duidelijk communiceert wat je onderscheidt van anderen.
 5. Netwerk: Bouw relaties op met potentiële klanten, partners en investeerders om je zichtbaarheid te vergroten.
 6. Wees geduldig en vastberaden: Succes komt niet vanzelf, blijf leren, innoveren en volhouden.

.. En zorg voor forse investeerders en een dosis geluk, ook dat ga je nodig hebben om dit soort doelen te realiseren!

 

Auteur

Nederlandse Software