Terug

Siemens slaat voor €600 mio Mendix aan de haak

CEO Derek Roos kondigde in zijn blog de overname van Mendix door Siemens aan. ‘Ik realiseer me dat deze overname als een grote verrassing komt’, schrijft hij met droge ogen. Zes weken geleden beweerde hij nog met grote stelligheid dat Mendix niet te koop was. Maar met Prime Ventures, henQ en het Amerikaanse Battery Ventures aan boord, heeft hij hier natuurlijk geen volledige zeggenschap over. €600 miljoen (in cash) is een flinke som geld. Omgerekend meer dan 1 miljoen per medewerker. Voor Prime is deze deal een nieuwe knaller na de IPO van Takeaway.com.

De rationale van de deal wordt verklaard door de impact van ontwikkelingen op gebieden als IoT. Natuurlijk is dat een feit, maar voor Mendix gaat dit een verschuiving en verbreding van zijn focus betekenen, waar de nodige risico’s mee gepaard zullen gaan. Voor Siemens is deze overname een relatief kleine deal. Zoals dat ooit ook het geval was bij de overname van Origin (zeg maar het voegere BSO) door Philips. Dat avontuur liep uiteindelijk niet goed af.

 

Bronbericht

Siemens neemt de Nederlandse applicatieontwikkelaar Mendix over voor 600 miljoen euro. De overname moet volgend jaar zijn voltooid.

Bron

Emerce, 2 augustus 2018

Auteur

Nederlandse Software