Terug

Software is eating the world

Vorige week werd de nieuwe Main Software 50 vrijgegeven, die als een barometer voor de software industrie in Nederland gezien kan worden. Vergeleken met vorig jaar groeiden de 50 softwarebedrijven met 22%. Meer dan de helft had een winstmarge van meer dan 10%. Een kwart zelfs meer dan 20%. Gemiddeld maakt SaaS inmiddels 56% van de omzet uit. De Nederlandse markt is voor veel softwarebedrijven natuurlijk snel te klein: gemiddeld 22% van de omzet komt inmiddels uit het buitenland. De 50 bedrijven hadden eind vorig jaar 3.699 FTE in dienst. Per FTE bedroeg de omzet €107.000.

Vier softwarebedrijven staan dit jaar ook op de Technology Fast50 ranking van Deloitte vermeld: Mail to Pay, OBI4wan, Speakap en Workstreampeople.

Bronbericht

Voor het zevende jaar op rij organiseert software-investeerder Main Capital Partners de Main Software 50 om de Nederlandse software sector, als aanjager van groei en innovatie, beter zichtbaar te maken bij het grotere publiek. Ook de belangstelling vanuit de media, bedrijfsleven en investeerders voor het evenement, wordt elk jaar groter.

Bron

Main Capital, 1 november 2018

Auteur

Nederlandse Software