Terug

Visma vs TSS: zoek de verschillen

Deze week werd de overname van ProActive Software door Visma bekend gemaakt. Beter gezegd door Visma Software, de Nederlandse dochter van het Noorse Visma AS. Dat is dit jaar alweer de derde overname in Nederland op een rij. Eerder werden Raet en PinkWeb overgenomen en daarvoor softwarebedrijven als Davilex en AccountView. Buiten de private equity sector zijn in Nederland Visma en TSS de meest actieve partijen op het gebied van overnames in de softwaremarkt. Anders dan bij private equity zijn het strategische overnames, waarbij niet toegewerkt wordt naar een exit. Het Noorse Visma neemt overigens met de regelmaat van de klok ook buiten Nederland softwarebedrijven over.

TSS is enkele jaren geleden overgenomen door het Canadese Constellation Software, dat naast TSS nog enkele andere labels voert. Visma AS is een portfoliobedrijf van private equityfonds Hg, dat eerder ook eigenaar van Raet was. Visma zal op enig moment wel verkocht gaan worden. Of dat bij TSS gaat gebeuren ligt minder voor de hand.

Bronbericht

Softwarebedrijf Visma neemt ProActive over. Dat bedrijf uit Haarlem levert software voor automatisering van inkoopprocessen. Het is de derde overname van Visma in 2018. De leverancier van financiƫle software verstrekte zich eerder via overnames van Raet (hr en payroll) en PinkWeb (online platform voor accountantskantoren). ProActive blijft voorlopig onder eigen naam en vanuit de eigen vestiging in Haarlem actief.

Bron

Computable, 15 november 2018

Auteur

Nederlandse Software